Met de Vriendenkring Sidmar reisden we per bus naar Dresden van 2 tot 6 maart 2015

 

we bezochten op 2 maart Hann.Münden, een stadje niet zo ver van Thüringen om dan door te reizen naar Dresden.

Op 3 maart bezochten we de stad met onder andere de Fürstenzug, een straat met 24000 mozaïektegels. In de namiddag trokken we naar het Mathematischen-Physikalischen Museum, een museum van technische wondertjes.

Op 4 maar bezochten we Bastei, een rotspartij aan de Elbe in de regio Sächsische Schweiz, en daarna naar Königstein, een oninneembare vesting op de top van een berg aan de Elbe. We keerden dan terug naar de stad en om te middagmalen in de Pfund-mölkerei. Daarna trokken we de stad in en bezochten de Dreikönige Kirche  en de Goldene Reiter, een gouden standbeeld van Augustus der Starke.

Op 5 maart gingen we naar Meissen waar we het Porseleinmuseum in Meissen, waar we het porselein zagen maken, om daarna naar de mooie  Moritzburg te rijden. Deze burg is zeer mooi langs de buitenkant maar een beetje armzalig aan de binnenkant. Ons laatste bezoek van de dag was aan de Volkswagenfabriek. We waren jammer genoeg te laat om het produktieproces nog mee te maken maar konden toch een kijkje nemen in het museum.

Op 6 maart, de laatste dag van deze trip, reden we naar Weimar en Buchenwald.

 

Klik op één van de gele bestemmingen om foto's te bekijken